De Voetkundig Sportadviseur.

Voetkundig Sportadviseur

De Voetkundig Sportadviseur adviseert over sportschoeisel en kan helpen bij voetklachten in relatie met sport. Deze specialist kan sportblessures helpen voorkomen of behandelen. Hij gaat uitgebreid in op de oorzaak van blessures in relatie met de sport en de sportschoen. Met zijn kennis van sportschoenen, de specifieke belasting van de voet bij sport doet hij een analyse van het looppatroon en manier van bewegen van de sporter. Na dit onderzoek geeft hij advies over passend schoeisel en kan hij een individuele aanpassing van de schoen verzorgen in de vorm van een op maat gemaakte inlegzool.

De Voetkundig Sportadviseur adviseert sporters bij het voorkomen van blessures en overbelasting, en bij het verbeteren van hun sportprestaties. Hij geeft na een beweeganalyse een onderbouwd advies over sportschoenen en/of maat sportinlegzolen. Hij verwijst indien nodig naar andere professionals in de (voet)gezondheidszorg zoals registerpodologen of fysiotherapeuten.

De voetkundig sportadviseur heeft een opleiding gevolgd aan de Academie voor Podologie, en is daarnaast b.v. fysiotherapeut en/of registerpodoloog.

Veel voorkomende klachten bij het sporten zijn:
- hielpijn
- achillespeesklachten
- verzwikking
- voorvoetklachten
- knieklachten
- scheenbeenklachten