De Podo-posturale therapeut.

Binnen de 'Stichting LOOP' is per 1 januari 2013 het register voor podoposturaal therapeuten operationeel.
Zie voor meer informatie de website:www.loop.nl/.

Podo-posturale therapie is een behandelwijze waarbij klachten worden beïnvloed door middel van individueel aangemeten inlegzolen. De grondlegger van deze therapie is de Franse neuroloog Dr. R.J.Bourdiol.

De therapie berust op het verschijnsel dat elke afwijking van de stand van de voeten een standsafwijking hoger in het lichaam met zich meebrengt. omgekeerd heeft elke houdingsafwijking een verandering van de voetstand tot gevolg. Deze stands- en houdingsveranderingen kunnen leiden tot diverse klachten, waaronder chronische knie- heup- rug- en nekpijnen.

Beenlengteverschil en bekkenscheefstand hebben ook invloed op de stand van de wervelkolom. De klachten zijn soms niet alleen door het dragen van therapiezolen te verhelpen, daarom zal de Podo-posturale therapeut ook kunnen samenwerken met andere disciplines zoals de manueeltherapeut- fysiotherapeut of chiropractor.

De kosten van behandeling en de voorzieningen van de Podo-posturale therapeut worden in sommige gevallen door ziektekostenverzekeraars vergoed.

Meer informatie.

De Podo-posturale therapie is ontwikkeld door de Franse neuroloog Dr. R.J.Bourdiol. Hij ontwikkelde dunne zooltjes waarin kleine drukpunten zijn geplaatst, die het zenuwstelsel activeren en elders in ons lichaam spierreacties veroorzaken waardoor onze houding kan veranderen.
De therapie richt zich vooral op de mensen met rugklachten.

Voor meer informatie kan men hieronder het artikel 'De Proprioceptieve zooltjes van Dr. R.J. Bourdiol' downloaden in het PDF formaat.

Bestand: TIG01-5-3_Podokinesiologie.pdf


In de rubriek ’Voor u gelezen’ vindt u medisch- actuele onderwerpen.